Lajvpresentationer

Olympen

Sofie Cederlund, Emma Ejermo, Gabriel Pettersson, Madelene Fogelberg och Lovisa Karlsberg

6 - 10 Juli 2022

Olympen är ett kampanjlajv som utspelar sig på en skola år 2995.
Lajvet är inspirerat av Ondskan, Red rising och Elitskolan samt antikens Grekland. På Olympen går endast samhällets elit och hälften av de som ansöker till skolan överlever inte sin första dag. De som överlever initieringen har alla möjlighet att bli extremt framgångsrika om de är kompetenta nog att manövrera skolans hårda klimat.

https://olympenlajv.wixsite.com/olympen

Stenrike

Julia Greip och Mimmi Lundkvist

15-16 april 2022

Stenrike är ett Nordic Larp om småländska bönder i mitten av 1800-talet. Det är en berättelse om nödår, svält och tröstlösa åkrar som mest tycks bestå av sten. Om längtan efter något bättre, om hopp trots ovisshet och motgångar, och om banden som knyter oss till vårt hem. Stenrike handlar om de bönder som till slut fick nog och valde att flytta till Amerika, och om de som blev kvar i Sverige.

https://stenrikelajv.wordpress.com

Umbra Lyceum

cornelia stjärnlöf, jonathan stjärnlöf samt martin rydberg hedén

Hösten 2022

Umbra Lyceum är en magiskola med en lägerdel för barn och ungdomar och en delintegrerad vuxendel. Under 2022 spelas del 2 under påsklovet och del 3 under hösten. Här vävs magi och nordisk folksaga ihop och presenteras i Rockelstads underbara slottsmiljö.

http://www.magilajv.se

Västmarken lajv - Drakdimmor

Matilda Karlström, Pontus Andersson, Cassandra Romheim, Samuel Oksanen, Ludvig Stenman, Felix Kinde, Elias Wahlund, Nelly Groth, Elna Bensow, Hugo Bensow, Theo Söderberg, Zeke Linhem, Gunnar Söderberg, Sara Wahlund

Våren 2022

Västmarken lajv är ett lajv med fokus på barn och ungdomar i klassisk fantasymiljö. Hit kommer allt möjligt folk, från de skummaste typer till de ädlaste krigare. Det är upp till spelarna att välja vägen de vandrar.

Vi siktar på att hålla tre lajvtillfällen på våren och tre på hösten. Där varje tillfälle är mellan 4-5 timmar. Vi hoppas även på att anordna ett övernattningslajv till sommaren.

https://vastmarkenlajv.se/sv